דף הבית-3 › פורומים › פורום פנסיה, גמל, ביטוח חיים וחיסכון › 100% מניות בגיל מבוגר?
- מאתתגובות
- נועהאורח15 בדצמבר 2016 בשעה 12:39מס' מאמרים: 5466
שלום רב,
אני רוקחת בת 53 באחת מקופות החולים בארץ. הפנסיה שצברתי עד כה קטנה מאוד – כ-265,000 ש"ח, בקופת הגמל שלי כ-58,000 ש"ח ובקרן ההשתלמות כ-17,000 ש"ח. כלומר, סה"כ כ-350,000 ש"ח.
אני ובן זוגי מחזיקים גם תיק השקעות (בחשבון "רגיל" חייב במס) גדול מאוד של מעל מיליון ש"ח ואנחנו מעדיפים באופן כללי להחזיק 100% מניות (בכל המסלולים – פנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות) עם מספיק כסף מזומן בצד. זאת על פי עצתו של המשקיע הדגול וורן באפט.
השאלות הקריטיות הן:
1. אם תהיה קריסה בבורסה סמוך לגיל הפרישה שלי (64), האם יש באפשרותי לא למשוך את הפנסיה/קופת גמל/קרן ההשתלמות מיד? האם אוכל פשוט למשוך מהם לפי רצוני בגיל פרישה ובינתיים נשתמש בכסף המזומן שצברנו?
זה יהיה אסון אם יחייבו אותי למשוך כשהבורסה למטה. הייתי רוצה לשלוט בזה.2. מה דעתך באופן כללי על התוכנית? היית משנה משהו?
תודה רבה.
- נועהאורח15 בדצמבר 2016 בשעה 12:56מס' מאמרים: 5466
תודה רבה על התשובה, אופיר.
רק מוודאת שהבנתי נכון כי אפשר להבין את דבריך בשני אופנים.
אני יכולה למשל למשוך בחודש ינואר 15,000 ש"ח, בחצי שנה אחר כך לא למשוך כלל ואז בחודש יולי למשוך 10,000 ש"ח?או שברגע שאני אומרת "אני רוצה להתחיל לקבל קצבה חודשית" אקבל קצבה/מזומן בכל חודש בלי יכולת להפסיק?
תודה שוב על העזרה.
- מאתתגובות