מציג תגובה משורשרת 1
  • מאת
    תגובות
    • מיכל
      אורח
      מס' מאמרים: 5471
      .שלום רב,
      במקום עבודתי יש מנהל הסדר. אני לא בטוחה שהוא לטובתי. שאלותי הן: האם הוא דומה ליועץ פנסיוני כלומר הוא לטובתי ואינו מקבל טובות הנאה כמו למשל משווק פנסיוני?
      נניח שאני רוצה להעביר את קרן הפנסיה שלי וקופ"ג שברשותי (לחלקן המעסיק עדיין מפקיד לי כספים) לגופים אחרים שמנהל ההסדר לא עובד איתם. (אני יודעת שיש חוק בישראל שאומר שאני, העובדת יכולה לקבוע לאיזה בית השקעות יופרשו הכספים) האם יכול להיות שמנהל ההסדר יגיד לי שאינו מוכן להעביר לשם, לקרן הפנסיה החדשה ולקופ"ג החדשות את ההפקדות של המעסיק?
    • אופיר שץ
      אורח
      מס' מאמרים: 5471
      .מיכל שלום,

      ראשית, מנהל הסדר מתפקד מול המעסיק והעובד "בכובע" של סוכן ביטוח. מנהל הסדר הוא סוכנות ביטוח העוסקת לרוב בתוכניות פנסיונית ולא רק במוצרים ביטוחיים פרטיים כדוגמא ביטוח חיים, בריאות, סיעוד ועוד.. למרות שבשנים האחרונות מנהל ההסדר יותר ויותר מנתב את פגישת השירות כהזדמנות למכירת מוצרי ביטוח שונים כמו סוכן ביטוח שמגיע לביתך.

      לכן, מנהל הסדר הוא לא אובייקטיבי בהגדרתו והוא משווק בעל אינטרסים לכל דבר בשונה מיועץ פנסיוני.

      לשאלתך האם יכול מנהל ההסדר/סוכן הביטוח לסרב? תשובתי היא לא. ע"פ חוק לעובד עומדת הזכות לבחור כל מוצר ביטוחי ועל הסוכן/מנהל ההסדר לבצע זאת עם דגש על כיבוד התנאים שקיימים בין העובד לקרן הפנסיה/חברת הביטוח/בית ההשקעות (ראי חוזר של משרד האוצר בנושא) כולל תנאים מיוחדים בדמי ניהול והנחות ככל שיהיו.

      המשך יום טוב,
      אופיר

      הוראת האוצר בכל הקשור לכיבוד תנאי העובד-יצרן

מציג תגובה משורשרת 1
מענה ל־Reply #18308 in מנהל הסדר
פרטים:




ביטול