דף הבית-3 › פורומים › פורום פנסיה, גמל, ביטוח חיים וחיסכון › מוטבים או יורשים חוקיים?
- מאתתגובות
- עמוס גאורח12 בנובמבר 2013 בשעה 19:42מס' מאמרים: 5469.ברשותי ביטוח מנהלים, קרן פנסיה ו 2 קופות גמל שחלקן לא פעילות.
התוכניות מהעבר ואין לי מושג מי מוגדר שם כמוטבים כי הסוכן היה מסמן בחלקם כיורשים חוקיים כי היה יותר קל כי אחרת היה נדרש לספק בהצעה מספרי תעודות זהות ולא היה לי באותו הרגע.חלילה במקרה מותי, מי גובר על מי? המוטב על יורש חוקי או ההיפך?
אשמח לדעת ע"מ לעדכן את החברות המנהלות את התוכניות שלי במידת הצורך.תודה לצוות והגולשים
עמוס
מרכז הארץ - אופיר שץאורח13 בנובמבר 2013 בשעה 9:13מס' מאמרים: 5469.עמוס שלום,
נושא המוטבים הוא נושא שרבים לא מייחסים לו תשומת לב ראויה. מאוד קל למשווק לא להתעכב ולמלא את פרטי המוטבים ובמקום לסמן ב X את היורשים החוקיים כאופציה בתוכניות ובטפסי הצטרפות.
לידיעתך, במידה וציינת מוטבים בתוכנית, חלילה בקרות אירוע מוות, המוטבים הם אלה שיזכו לקבל את הפיצוי. במידה ולא קיימים מוטבים, ייזכו לכך המצויינים בצוואה באם קיימת ובמידה ולא, יזכו היורשים החוקיים בחלקים שווים.
הצטרפות לתוכנית ביטוח מקורה מתוך דאגה לבטחון משפחתך. לכן, בקש חברת הביטוח או קרן הפנסיה או בית ההשקעות תמונת מצב אודות המוטבים ועדכן במידת הצורך.
המשך יום טוב,
אופיר
- מאתתגובות